onsdag 26 maj 2010

En onsdagsdessert kanske?

Rensar papper och hittade det här receptet som jag gjorde till min födelsedag. Mannen hade fått det av sin kollega. Det är från hennes dotters kokbok. Alltså inget superavancerat bakverk, men ack så gott! Denna kollegan har för övrigt öppnat sitt garage åt oss, så vi kan förvara grejer där. Det finns så mycket snälla människor!

Cheesecake med hallonvågor

125 g smör

250 g digestivekex

1 tsk vaniljsocker

450 g cream cheese

225 g strösocker

300 g färska hallon

60 g florsocker

4 dl vipsgrädde


  1. Lägg kexen i en plastpåse. Använd en kavel för att krossa dem till smulor.

  2. Smält smöret i en stekpanna. Blanda ner kexsmulorna i smöret och rör om ordentligt.

  3. Täck en 20 cm kakform (med löstagbar botten) med plastfolie. Skeda i kexblandningen, pressa den platt med en potatispress och ställ den i kylen.

  4. Gör hallonpuré. Koka upp hallonen och florsockret, låt sjuda i 10 minuter. Låt kallna och sila sedan.

  5. Blanda cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Vispa grädden fluffig och blanda sedan ner den i ostkrämen.

  6. Fördela ¾ av ostkrämen över bottnen. Häll sen på ¾ av hallonpurén och rör försiktigt ner hallonpurén i ostkrämen.

  7. Bred ut resten av ostkrämen. Häll resten av hallonpurén i raka linjer över cheesecaken. Dra en kniv tvärs över linjerna så att det ser ut som fjädrar.


Ställ cheesecaken i kylskåpet i minst 2 timmar eller över natten.


Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails