Cheesecake med hallonvågor
125 g smör
250 g digestivekex
1 tsk vaniljsocker
450 g cream cheese
225 g strösocker
300 g färska hallon
60 g florsocker
4 dl vipsgrädde
Lägg kexen i en plastpåse. Använd en kavel för att krossa dem till smulor.
Smält smöret i en stekpanna. Blanda ner kexsmulorna i smöret och rör om ordentligt.
Täck en 20 cm kakform (med löstagbar botten) med plastfolie. Skeda i kexblandningen, pressa den platt med en potatispress och ställ den i kylen.
Gör hallonpuré. Koka upp hallonen och florsockret, låt sjuda i 10 minuter. Låt kallna och sila sedan.
Blanda cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Vispa grädden fluffig och blanda sedan ner den i ostkrämen.
Fördela ¾ av ostkrämen över bottnen. Häll sen på ¾ av hallonpurén och rör försiktigt ner hallonpurén i ostkrämen.
Bred ut resten av ostkrämen. Häll resten av hallonpurén i raka linjer över cheesecaken. Dra en kniv tvärs över linjerna så att det ser ut som fjädrar.
Ställ cheesecaken i kylskåpet i minst 2 timmar eller över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar