måndag 31 augusti 2009

Hejdå jobbet!

Nu har jag tagit steget! Har velat fram och tillbaka när jag ska kliva av arbetståget och nu är det gjort! Från och med imorgon vilar mitt liv i Försäkringskassans händer (okej, inte riktigt så dramatiskt kanske...). Blanketter hit och blanketter dit, det är så man kan bli snurrig! Nu är det bara att vänta på den lilla skapelsen som jag ska umgås med på heltid! Spännande, overkligt och ofantligt roligt!

söndag 30 augusti 2009

Ny vecka, nya möjligheter

Tillbaka i hemmet igen. Har haft en helhelg med syster yster, välbehövligt på många plan! Hann även med att träffa bror med fru samt mysHallmans. Nu ska jag strax lägga mig och ladda inför sista arbetsdagen på länge! Det ni!

lördag 29 augusti 2009

Citat

"Jag har så enkel smak, jag nöjer mig bara med det bästa."
(Oscar Wilde)

torsdag 27 augusti 2009

Inläggstillägg

Litet tillägg till förra inlägget. Det är kanske inte så glammigt som det låter. Jag började rensa hallonen, men jag har typ noll tålamod med sådant där pillergöra, så när sammanbrottet nästan var ett faktum hämtade jag mannen och han fick hjälpa mig slutföra rensningen. Och, dagen därpå när jag kom hem från jobbet stod syltburkarna på diskbänken. Kanske borde ladda frysen med mjölkfri glass ifall S kommer förbi?

tisdag 25 augusti 2009

Doft av hallon

Känner mig lite som min vän S idag. Skrivartorka. Kan iallafall meddela att jag ska sätta mig och rensa hallon nu. Mannen har travat runt i hallonsnåren idag och utsåg mig till hallonrensare. Syltningen fixade han ju galant förra gången, så det får han allt göra om! Välkommen på nykokt hallonsylt imorgon!

söndag 23 augusti 2009

Bulle i ugnen

Eller snart iallafall. Två plåtar med bullar står på jäsning. Ingen större katastrof har inträffat hittills i bakningen, så eventuellt blir detta lyckat. Har en kaosbakning i minnet där allt gick fel. Hade nyss flyttat och hade ingen kavel, tog en plastflaska istället, och när jag skulle hälla på kanelen tappade jag kanelburken, av glas, rakt i degen. Burken gick i tusen bitar och degen fick förpassas till sopkorgen.

Kärlek eller dårskap?

Igårkväll strax efter 23.00 cyklar en höggravid kvinna iväg i störtregnet ner till Shell för att överlämna cykellysen till sin man. Sedan cyklar dom hem tillsammans. Utan att få böter på grund av avsaknad av cykellyse!

lördag 22 augusti 2009

Cirkus

Idag har det varit cirkus i kyrkan. Ett mycket trevligt koncept! Barn var där från kl. 13 och fick testa olika saker och sen kl. 15 var det föreställning för föräldrar, syskon och andra intresserade. Det blev även popcorn och varmkorv! Bänkarna i kyrksalen hade styrts åt sidan och lokalen blev en cirkusmanege!

fredag 21 augusti 2009

Lingonveckan


Mannen har varit och plockat lingon i veckan! Rensade dom igår och idag när jag kom hem på lunch var diskbänken fylld med burkar med nykokt lingonsylt! Lyx!

onsdag 19 augusti 2009

Vaxduk

Har du någon stuvbit av vaxduk du vill bli av med? Skulle behöva till ett litet projekt jag tänkte genomföra.

Utlåst

När jag glad i hågen kom hem efter dagens arbetspass insåg jag att mina hemnycklar var inne i lägenheten och jag utanför. Istället för att sitta och vänta på mannen som skulle komma hem om en halvtimme, cyklade jag iväg till Kupan. Där hade dom tokrea! Jag skippade rean och köpte fem galgar till ordinarie pris. 5 spänn. Som hittat. Fram för mer ordning i garderoberna!

tisdag 18 augusti 2009

Kvällens outfit


eller kanske jag ska ha "Mera träskor" som rubrik? Vi skulle iallafall iväg till några goda vänner och fika ikväll. Jag tog på mig strumpebyxorna och ställdes inför ett problem: Vilka skor ska jag ha? Eftersom mina svullna fötter endast tillåter mig att gå omkring med flipflops blev det hela lite klurigare när jag hade strumpbyxor. Lösningen blev vita gummistövlar!

Grattis Miriam!

Idag är jag 30 år och 4 månader. Hipp hurra!

Varde ljus!


Nu har vi hittat lampan till fönstret i vardagsrummet(eller vad man nu kallar rummet). Känns bra nu när höstmörkret börja göra sig påmind! Hittade den på SK möbler, väldigt trevlig butik. Sa det till mannen när vi åkte därifrån att dom (läs: personalen) är så positiva och ingenting känns omöjligt. Me like!

måndag 17 augusti 2009

Arbetet

Jag har jobbat en dag och det gick riktigt bra. Segt dock för både skallen och ryggen att sitta stilla och lyssna på massa planering och information. Upptäckte att jag tycker om mitt jobb! Satt och blev inspirerad att va med på massa grejer, men eftersom jag ska ägna mig åt annat i höst fick jag hålla mig!

Måndagsmorgon

Några läsare av denna blogg kan inte kommentera inläggen. Ni rutinerade människor i bloggvärlden, hur gör man?

Måndag. Ska cykla iväg och äta frukost på Götas och sedan blir det tillbaka till jobbet. För en liten tid.

söndag 16 augusti 2009

Dagens kakbak


Brysselkakor med polkaströssel

Kärt barn har många namn

Vardagsrum, tv-rum, finrum, sällskapsrum, samlingsrum, allrum, salong...

Vad kallar du det?

Har iallafall tillbringat många av helgens timmar i detta rum och insett hur mysigt det är. Planerna går dock att komplettera rummet med en ny stringhylla (från golvet) plus att jag skulle vilja ha en snygg lampa i fönstret. Hoppas trilla över en inom en snar framtid.

lördag 15 augusti 2009


En vän till mig hade så fina träskor, så jag blev smittad och ville ha likadana! Beställde via hennes kontakter ett par äkta hederliga dalaträskor från Grannas. Äkta svenskt hantverk. Nu skulle jag klampa omkring i dom under sommarens soliga dagar...

...trodde jag. Precis när träskorna anlände till mig från Dalarna började mina fötter svälla. Detta har gjort det störtomöjligt för mig att använda min nyinköpta guldklimpar. Men vad gör jag inte för lilla juvelen jag bär inom mig! Om någon månad hoppas jag att mina fötter börjar återgå till det normala. Så om ni hör något i jul som klampar, bli inte vilseledda att tro att det är tomten, det är säkert bara jag som äntligen fått på mig träskor! Från Dalarna.

PS. Idag har jag ätit surströmming.

fredag 14 augusti 2009

Min dag i sms

"Ny dag." (skickat av min bror)
Ett klassiskt sms mellan min bror och mig.

"Du kan ta ut henne i kopplet om du vill." (skickat av min syster)
Idag återlämnade jag lilla G till hennes matte och husse. I två veckor har hon bott hos oss. På ÖB:s parkering i Umeå återförenades G med sin älskade matte.

"Kaffet står alltid klart!:-) ses!" (skickat av min vän)
Hamnade hos fina familjen Hallman på en fikastund. Fick med mig en kasse barnkläder därifrån, inte illa!

"Hur går det?" (skickat av min man)
Kanske inte så speciellt sms kan tyckas. Men, mannen har med sin gamla telefon av förklarliga anledningar bara skickat sms på engelska. När detta sms kom till mig förstod jag att han fått sin nya och efterlängtade iPhone!

"Nu har Tarzan blöjor och tvättlappar:)" (skickat av mig)
Tarzan kallar vi barnet i magen. Börjar göra oss redo för att ta emot den nya familjemedlemmen. Inhandlade lite grejs i Umeå.

"Hemma:)" (skickat av mig)
Jag är hemma igen efter en dag i Umeå. Har hunnit besöka både syster med man och Hallmans. Trevligt, mysigt och uppfriskande!

torsdag 13 augusti 2009

Dagens sms

"Jag tycker förstås att varje mil ifrån varann är en mil för mycket. Men hellre att ni och vi mår bra och gör det vi vill än att vi sitter och trycker i samma radhuslänga och bara längtar bort."

Fördelar med att vara vuxen...


...är att man kan äta glass till frukost. Det gjorde min vän Kickan och jag när vi stod på gränsen till vuxenlivet. Oj va vi kände oss busiga!

En kaka till...


Blåbärsbullar
(made by my dear faster Bettan efter att dom gjort blåbärsfynd i skogen)

När jag blev vuxen förstod jag hur trevligt det kan vara att ha bär i frysen. Eller i burk som sylt. Alltså jag uppskattade det som barn också, men nu kan jag förstå varför man ska ut och trampa i skogen på jakt efter dessa pärlor. För hemkokesyltn är ändå hemkokesyltn. Då får köpesyltn va hur billig som helst!

(Och tack mannen för att du ser till att vi får bär till vårt hem!)

Vänsterhänt


Moget!

Förmiddagskaffe med gokaka från lilla bagis. Tre omgångar Yatzy. Tre förluster.

Idag ringde min söta farmor och gratulerade mig. Jag letade febrilt i mitt huvud för att komma på vad hon gratulerar mig för. Det är visst vänsterhäntas dag idag! Inte illa! Så grattis alla vänsterhänta vänner ute i världen! Ta en påtår kaffe och fira vetja!

onsdag 12 augusti 2009

Det där med att vara vuxen...

Tack Filiph och Marcus för titeln.

När är man vuxen egentligen? Jag minns att jag kände mig vuxen när jag tog körkortet. Den där känslan av frihet. Det kändes vuxet för mig. Sen har saker och ting rasslat på och nu sitter jag här, tre körkort senare. Och hur vuxen är jag egentligen? När är man vuxen egentligen?
Related Posts with Thumbnails