söndag 27 juni 2010

Dags att ta på arbetshandskarna igen


Kläder tvättade och barnmat tillagad. Dags för läger nummer två. Husvagnen nästa!

lördag 26 juni 2010

Det där med vädret

Den här grusvägen slår an en sommarton i mig. Vet inte varför. Kanske är det nostalgins vingeslag. Cykla på mammas blåa Husqvarnacykel och höra gruset knastra och lyckan är total. Mamma ja. Den överpositiva kvinnan sa idag att: "inte för att va negativ men det känns som höst ute". Kanske det ja. Regn och sol. Ingen jippievärme direkt. Bikinin dammar igen i väskan. Men sommaren har väl bara börjat än?

fredag 25 juni 2010

Paus


Helgen mellan lägren. Kanske mer känd som midsommar. Men för en sån som jag, som tillbringat de flesta veckorna före och efter midsommar i mitt liv på läger, så hamnar detta med midsommar i skymundan. Fast jag har i och för sig bidragit till en midsommarstång. Borde ta ett kort på den. Jag har ätit en fantastisk middag också med jordgubb- och rabarbertårta till dessert. Dansat och varit lustig att se. Eller var det små grodorna? Har på mig min nya sommarklänning. Vi kommer att få flytta in i huset snart. Det är nästan så att jag inte tror att det är sant.

Lägret

http://tannbackslager.blogg.se/

lördag 19 juni 2010

Bröllopsfest

Mamma dukade med guldkoppar idag. Vi åt tårta och bröllopsmuffins och såg vigseln på tv. Jag erkänner. Det bor en liten prinsessdröm i mig. Jag skulle gärna ta på mig finklänningen. När vi kom hem igen hade svärmor gjort god middag dagen till ära. Helt rätt! Ta varje tillfälle att ställa till med fest tycker jag och gör något lite utöver det vanliga! Har suttit och druckit kaffe på maten och tittat på mer bröllopstv. Gillar att höra om alla detaljer om dukar, blomsterarrangemang och annat. Det ungefär som att titta på förberedelserna för Nobelfesten. Det skulle jag kunna jobba med tror jag. Planera och förbereda stora grejer. Imorgon drar årets sommarläger i gång. Något vi planerat och förberett hela våren. Deltagarna kommer inte förrän på måndag, men vi ledare träffas och laddar imorgon. In i lägerbubblan. Långt från galaklänningar, men väldigt roligt ändå. Kommer att vara fullt med kungabarn där. Ganska häftigt faktiskt. Vi kommer att blogga därifrån. Återkommer med adressen.

fredag 18 juni 2010

Mirakelrakning

I alla fall en gång per år sker en hoppfull vandring bland hyllorna i butiken. Kanske har dom kommit på något smart, något enkelt och mirakulöst! Lösningen på ett stort problem. Alltså raka benen och alla andra ställen som hör till. Vilken pärs! Det ska vara lent och fint utan så lite ansträngning som möjligt och till en ringa kostnad. Realistiskt? Dom där svarta frenetiska stråna lyckas alltid tränga fram ändå. Särskilt på kritvita ben. Årets vandring resulterade i en duschkräm som lovar underlätta rakningen och doften ska visst vara bra för sinnet. Hade väl inte så stor förhoppning, men det kändes bra på något vis att köpa något halvonödigt. Min fina vän S hade en rolig bild på hennes blogg angående detta ämne. Jag köpte nagellack igår också. Rosa och rött. Så kan fokus få vara på lackade tånaglar istället för stubbiga vader.

onsdag 16 juni 2010

Bröllopstårta

Två av mina favoriter i livet sa för tre år sedan "JA" till varandra. Vilken dag, vilken värme, vilken kärlek! Som jag skrev till min bror på fb "Ibland känns det som igår och ibland som en evighet." Hipp hurra för min svägerska och hennes man!

söndag 13 juni 2010

Idag är idag

I vårt tillfälliga boende finns hunden Harry. Han skällde just till. Arons små blå hade alldeles precis stängts och han vaknade så klart. Panikgråt. Jag tog upp honom, kramade honom och torkade hans tårar. Han slappnade av och jag kunde lägga ner honom i sin säng och han somnade om. Hur länge kommer det att vara så? Tiden går så fort säger dom som vet. Snart är han en stor pojke. Sedan en man. All den närhet jag ger honom nu kommer det inte att finnas tid till. Räcker bara att tänka ett halvår fram. Förskola och sånt. Och sen är han helt plötsligt utbytesstudent på Nya Zeeland och jag får ett mail per halvår där det står : "Jag mår bra. Hur mår ni?" Dramatisk? Kanske aningens. Men vi har ju så roligt och då sägs tiden gå fort. Paus. Njut av nuet. Andas. Ta in. Idag på gudstjänsten satt jag längst fram. Aron satt nästan längst bak med sin farmor och farfar. Jag kunde höra hur han pratade och sjöng på sitt egna lilla sätt. Värme i hjärtat.

lördag 12 juni 2010

Förväntan

Jag föredrar enkelheten. Med lite fikapauser då och då. Följde med några goda vänner till Granträskliden. Visst lät det coolt? Det är en slags handelsträdgård mitt ute i ingenstans. Dom bjuder på fika där dessutom. Mycket trevligt utflyktsmål. Sitter nu i vårt tillfälliga hem och känner lyckokänsla i kroppen. Var kommer den ifrån? Sitter det i det enkla som ändå blir så trevligt? Ska strax iväg på middag hos en annan god vän. Imorgon ska jag vara mötesledare på gudstjänsten. Alltså typ toastmaster. Se till i vilken ordning allt ska hända. Säga några valda ord i början. Jag kommer att prata om förväntan. Visst ligger det mycket förväntan i luften just nu? Sedan kommer jag läsa en bit ur Bibeln. Matt. 14:22-33. Vi får förvänta oss något större. Jag tror min lyckokänsla kommer därifrån.

torsdag 10 juni 2010

I gungning




Förra helgen testade sonen på det här med att gunga. Först på Nybyggarland och sen i den nya gungan hos mormor och morfar. Han log och njöt. Att åka rutschkana var lite mer läskigt. Även fast mormor höll i.

tisdag 8 juni 2010

Det tog väl inte så länge?


"Låt de oskådade dagarna bero.
Det räcker mer än väl med idag.
"
(av Tolkien)


Vad mer behövs sägas? Internet är här. I lugnt tempo dock.

måndag 7 juni 2010

Ofrivillig paus...

Idag lämnar vi mina föräldrars hem och beger oss till internetfritt land. Viss bloggtystnad är att vänta. Hoppas dock på ett snart återskrivande!

lördag 5 juni 2010

Blåsig tillvaro

Idag har jag och mamma varit på second hand. Lördagsnöjet när man är här. Efter melodikrysset. Fast först på morgonen premiärduschade jag i föräldrarnas nya dusch. En härlig upplevelse! På second hand gjorde jag några fina fynd. Något annat var inte att vänta! Köpte en stol, resårband, förvaringslåda och ett decilitermått. Till veckan ska vi måla diverse stolar som vi samlat på oss. Vita ska dom bli. Har du någon pinnstol över tas dom tacksamt emot! Efter plättlunch åkte vi till Nybyggarland och fikade. Aron premiärgungade. Nu väntar middag och sedan promenad i blåsten. En lördag.

fredag 4 juni 2010

Så här är det

Vi har flyttat ut ur lägenheten, fått den besiktad och godkänd och lämnat tillbaka nycklarna. Vilken lättnad! Bor nu hos mannens föräldrar. Väntar på att få internet dit... Är i helgen hos mina föräldrar och surfar ikapp! Hoppas ni har det bra där ute i blåsvädret!
Related Posts with Thumbnails