söndag 27 september 2009

En vecka...

...sen Aron och jag åkte helikopter för första gången. Vi tyckte båda om det, men nästa gång ska vi göra det under mindre dramatiska förhållanden har vi bestämt och då ska även pappan få åka med.

Det är miljoners olika känslor när jag tänker tillbaka på den gångna veckan. Tar väl tid att bearbeta allt. Viktigast av allt, en vecka senare, ligger en liten sötis, ett mirakel, i en fåtölj bredvid mig och verkar nöjd med tillvaron.

lördag 26 september 2009

Dagens citat

"Man hör dåligt när man äter knäckebröd."

fredag 25 september 2009

torsdag 17 september 2009

Ego


Just nu är en speciell tid i mitt liv. Jag är föräldraledig men utan barn. Eller barnet är i magen ännu, så utan är jag ju inte. Detta att barnet inte gjort entré gör att jag har mycket tid. Jag är vanligtvis en människa som trivs med att ha almanackan rätt så fylld med diverse upptåg. Jag tar lätt på mig uppgifter och gillar att få vara med och planera och utveckla saker. Tänka förändring.

För några veckor sen fattade jag beslutet att ägna mig åt mig själv och min lilla familj. Vila och känna lugnet och om möjligt förstå att jag snart ska bli förälder. Alla kvällsaktiviteter har jag strukit. Inte för att jag inte orkar eller att jag inte vill vara med. Men, för att jag bestämt mig att bara ta det lugnt. Vissa dagar känner jag mig lite dum och lat. Och ego. Så tur då att jag har bestämt mig. För att bry mig. Om mig. Jag mår bra, så det är värt det!

Götas igen



Hittills har veckan inneburit två besök på Götas kondis. Den traditionella tisdagsfrukosten plus ett bonusfika med en god vän igår. Tycker verkligen om det här stället. Charm och kärlek och gratis påtår!

onsdag 16 september 2009

Skor

Skor och jag har ingen vidare relation. Jag skulle dock vilja ha en mycket god relation. Men, mina små fötter sätter ofta stopp för den glädjen. Har haft förhoppningen att graviditeten skulle göra mina fötter något större. Min fasters fötter blev det. Vi får väl se. Just nu är dom ju svullna (som jag skrivit om tidigare) och flipflopsen är min dagliga tröst! Har sett några skor i min storlek som jag funderar på att beställa. Men då ska jag fatta ett beslut också. Jag är dålig på sånt. I vissa situationer iallafall. Särskilt när pengar är med i bilden.

söndag 13 september 2009

lördag 12 september 2009

...är att man kan åka hem till sina föräldrar

Tog bussen imorse och åkte upp till byn där mina föräldrar och farföräldrar bor. Dom bor i samma hus för övrigt. Vägen dit är fantastiskt vacker! Älven på höger sida och skogen på vänster sida. Nu när allt står i höstprakt är det extra bedårande. Såg även svanar vid tre tillfällen. Mamma hade gjort blåbärskakor! Mums! Bara det var värt resan! Min syster, hennes man och lilla G var också där. Jag lämnade byn när det blev dags att stycka och paketera älgkött. Återvänder när det är dags för provsmakning!

fredag 11 september 2009

...är att man kan minnas sin barndom

Fick ett slag av nostalgi. Mindes tillbaka till det lilla köket vi hade där jag växte upp. Min syster och jag gjorde krympisar. Någon som kommer ihåg? Man ritade av en figur efter en mall tror jag, på någon plastskiva och sen in i ugnen. Där krympte dom små figurerna. Tanken var kanske att man skulle leka med dom, men jag har inget minne av det. Minns bara det roliga i själva tillverkandet.

onsdag 9 september 2009

En onsdag

Idag har bland annat detta hänt i mitt liv:
  • Druckit förmiddagskaffe hos mannens mormor (hon gav oss även ett middagskit och blev inbjuden till dagens middag)
  • Köpt cykelställ till bilen
  • Bakat chokladcookies (det hette faktiskt så i receptet)
  • Varit och sorterat papper och annat skrot (Och hur lätt var det i blåsten? Halva vår posthög blåste iväg)
Fast egentligen känns det mest som att jag legat på sängen, surfat och spelat ett flygspel på mannens Iphone.

090909

Ganska coolt datum. Någon som vill födas idag?

måndag 7 september 2009

Utflykt med fika

söndag 6 september 2009

Saker att göra en söndag


Surströmming hos svärföräldrarna.


Tur att man har en extra mage för efterrätter!


Montering av goda vänners nya badkar.

lördag 5 september 2009

Kärleksförklaring

Jag vill ge allt jag äger
jag vill ge allt jag har
tills skatten i himlen är allt jag har kvar

Jag vill följa dina fotsteg om än vägen blir tung
så ska jag ära min barfota Kung


(Niklas Hallman)

Shoppinglördag


Besökte Second Hand och Kupan idag. Perfekta shoppingställen! Jag förbrukade hela veckopengen. Blev två kuddar och en röd höstjacka. Helt perfa! Nu blev jackan lite av en chansning, men jag tror den kommer att passa bra...

Kläder från förr

Jag och Jenna hann med tre avsnitt igår av serien som blir som en nostalgitripp att titta på. Alltså kläderna! Grunge eller vad man nu kallar modet. Alla möjliga stilar och färger på samma gång gärna toppat med en stor rutig skjorta. Och USA-sockor! Kommer ni ihåg dem?

fredag 4 september 2009

I vårt lilla palats


Vi har haft det ganska lugnt och behagligt här hemma idag. Mannen är inne i en serie och sitter mest och läser. Jag surfar mycket, läser lite, syr lite, fantiserar om kommande boende och funderar på lilla livet. Mitt i alltihop äter vi gofika från Lilla Bagis.

Nu har mannen dragit iväg på jobbet. Jag inväntar middagsgäster och sen kommer Jenna hit. Vi ska knäcka några avsnitt av My So-Called Life.

torsdag 3 september 2009

Dagens länktips

Hittade den här inspirerande sidan. 211 svenska formgivare säljer sina alster.
www.signerat.se

En slags kärlek

Plåtburkar. Kan inte få nog!

Snöar det?

Nej, det var bara morgondimman. Men i ett yrvaket tillstånd strax efter kl. 6 utan linser eller glasögon, tittade jag ut genom fönstret och det såg vitt ut och jag tänkte att snart är det dags! Snart snöar det!

Var för övrigt på bröllop i natt i min dröm. En mycket god vän skulle till och gifta sig. Jag skulle sjunga på vigseln, "Ett liv för miiiiiig...". Eftersom jag nu har tränat den sången hela drömmen kan jag inte få ut den ur huvudet.

onsdag 2 september 2009

Gregors


En mysbild från förra sommaren. Jag är hos mina föräldrar och sover i Gregors. Ett härligt gammalt hus med fina tapeter!

tisdag 1 september 2009

Min store lillebror

Min bror är så söt å så bra!! En artikel om honom här:
http://www.vertex.nu/index.php/pa-campus/sept09/Nastan-allt-verkar-intressant.html

Rent hus



Så var första laddningen tvätt i maskinen. Fina etiketter på tvättmedelslådorna gör det hela lite roligare! Ska städa nu, så en härlig såpadoft ska spridas här i vårt lilla palats!


Denna dag so far

Steg upp i arla gryningsljus och cyklade till Götas för den traditionsenliga frukosten. Förra veckan var den på torsdag, denna vecka på tisdag och det känns mer rätt på något vis. Vi brukar äta Götasfrukost på tisdagar, så har vi alltid gjort. Eller iallafall i cirkus 5 år. När blir något tradition?

Efter frukostprat med mina trevliga frukostvänner, cyklade jag ner till storIca. Har insett att dom öppnar kl. 8 och det är ju väldans praktiskt. Jag var där före åtta och fick sitta utanför och vänta en stund. Kändes lite lustigt! Nu är jag hemma igen och dagen har bara börjat!

Batterierna i kameran var inte riktigt på g, annars hade ni fått se bildbevis från min spännande morgon!
Related Posts with Thumbnails