tisdag 30 november 2010

Day 15 - Your dreams

Jag drömmer om resor. Känner en dragning till USA. Kanske en resa kust till kust?

10 minuter...

...är för kort för att uppdatera sig på att allt som hänt ute i internets förlovade land efter en dags frånvaro. Fb, bloggar, mail. Så mycket vilja, så lite tid. Ska försöka mig på att börja jobba tidigt på dagen för att få gå hem tidigt. Den här månaden försöker vi kombinera heltidsarbete, heltidsstudier och ingen barnomsorg. Dags att borsta tänderna och ge sig ut i vinterkylan!

söndag 28 november 2010

Day 14 - What you wore today

Tråkigt, men sant. Varför ändra på ett vinnande koncept? Jo, så här är det. Jag har på mig i stort sett samma outfit som sistens den här rubriken var på tapeten. Skillnaden är att jag har byxor denna dag. Hoppas det känns bra för er att veta. Imorgon är min första arbetsdag på länge. Den känns litegrann som första arbetsdagen ever. Vad ska jag ha på mig? Kanske samma som idag. Det känns tryggt.

lördag 27 november 2010

Day 13 - This week

Måndag: Trillade in på jätterea på Åhléns. Sista fikat i Jennys lägenhet. Middag hos svärföräldrarna. Övade julsånger med kören. Hemma kämpade mannen och svärfar på med hallgolvet.
Tisdag: Frukost på Götas. Morgonshopping på ICA. Jag och pensionärerna. Second Hand-besök. Fika på kvällen hos några vänner.
Onsdag: Svärföräldrarna kom till lunch för att hjälpa till med hallgolvet. Tolvkaffe hos Agnes. Jag och sonen var med min farmor på ögonmottagningen. Mamma och Ellen, min systerdotter, kom också dit. Middag med dom plus mannen och pappa. Serverade glögg på en träff på kyrkan på kvällen.
Torsdag: Babysång. Fika hos svärmor. Köpte en adventstjärna. Hemmakväll med tillhörande fix.
Fredag: Åkte till mina föräldrar. Band en krans till vår ytterdörr. Och sen tog helgen vid med massa godsaker och tid för umgänge.

Kafé med mer än bara kaffe i udda koppar


En bit från byn där mina föräldrar bor finns ett större ställe som inte är särskilt stort. Som en förort till ett litet samhälle som ligger ännu en bit bort. I den här förorten var det idag specialöppet på ett kafé. Gott fika, fantastisk inredning och atmosfär. Fyllde alla kafékriterier. Såg till och med att det fanns en hög med inredningstidningar att låna och läsa. Me like! Hembakt fikabröd. Udda koppar. Fina små detaljer här och där. Dom flesta bilder blev suddiga för jag ville inte använda den inbyggda blixten och har inte kompetens att få till darrfria bilder utan den. Oturligt nog har det här stället öppet väldigt sällan. Synd. Det råder inte kaféöverskott här i trakten. Skulle gärna fördriva många lördagar här.

fredag 26 november 2010

Day 12 - What´s in your bag

Är ju på vift i helgen och har därför flera väskor. Den här är väl den mest handväskliknande väskan. Dock står sonen för en stor del av innehållet.
  • Almanacka
  • Ett gäng blöjor
  • Mobilladdare
  • Senaste numret av tidningen Mama
  • Tesked
  • Våtservetter
  • Napp
  • D-droppar
  • En omgång extrakläder till Aron
  • Något slags engångsskötunderlägg
  • Ett litet paket som Aron ska få på första advent
  • Plånbok

Den här helgen


Är åter hos mina föräldrar. Jag och sonen kom hit idag. Mannen är kvar hemma och ska jobba samt dra till björkarnas stad på personalfest. Se julkonsert, äta god mat och bo på hotell. På mitt jobb får man ordna julfesten själv. Kanske betala julmaten också. Men att vara lärare är väl ett kall eller?

Hållpunkter i helgen:
  • Premiär av På spåret
  • Vållumgås med min systerdotter som jag träffar allt för sällan
  • Gå på kaféinvigning
  • Tända första ljuset
  • Njuta av att vara i huset där nästan alla änglar bor

torsdag 25 november 2010

Visst blir det kallt i april?

Kunde inte motstå den här charmiga röda hjälmen när jag såg den på Kupan. Med originalprislapp och allt! Undrar bara hur litet huvud en bebis måste ha för att kunna passa i denna huvudbonad? Får väl vara redo direkt på BB. Annars kanske en docka blir glad att få det lite varmt om huvudknoppen. Kom på det. Vi har inga dockor i vårt hem. Det är ju lite dumt. På bilden ser ni också hallgolvet. Det går framåt. Nu finns frigolit, golvvärmerör i något plåtanordning och spånskivor. Som grädde på moset, trasmattor. Väldans hemtrevligt. Stugfaktorn är hög! Nu väntar vi på att vinylmattan ska hitta hem! Advent är väntan. Pyntet smyger fram.

Day 11 - Your siblings

Jag har en fyra år äldre syster och en fyra år yngre bror. En utomordentligt bra plats i syskonskaran. I mitten. Detta gjorde att jag kunde leka med båda under uppväxten. Ålderskillnaden var ju inte så stor åt något håll. Nu är vi ju vuxna alla tre och leker inte längre ihop. Inte på samma sätt som förr i alla fall. Mina syskon tillhör något av det käraste jag har.

Några saker som båda är bra på och som jag uppskattar:
Sitta länge och äta frukost och prata, prata, prata.
Laga mat.
Fika länge.

Min syster. Starka, vackra syster. Hon har alltid varit en förebild. Jag skrev av hennes önskelista och önskade mig samma saker som henne, fast jag knappt visste vad det var. Fast en konservburk med svamp kände jag till. Det var ju gott att knapra på efter paketöppningen på julafton. Min syster har en fantastisk förmåga att uttrycka sig. Språket är på hennes sida. Hon är vacker, djup, stark, ärlig, vet vad hon vill och går gärna omkring i mjukiskläder. Sen är hon rolig också. Vi kan prata timme ut och timme in.

Min bror. Kloke, mjuke lillebror. Det är så roligt att vara med honom. Han hittar på massa galenskaper, samtidigt som vi kan sitta och äta frukost i all oändlighet och prata om allt möjligt seriöst och flummigt. Vi är inte ovänner länge. Vi kan säga lite sura kommentarer till varann och sen är det bra. Då kan vi dricka kaffe och skratta igen. Min bror är lönnsmart, snäll, passar in överallt, humoristisk och fantasifull. Han ser inte hinder, han ser möjligheter.

Vi bor ju inte grannar tyvärr. Jag och mina syskon. Skulle något hända vet jag dock att dom inte är långt borta. Deras support har jag aldrig tvivlat på. Dom tillhör allt det där som jag älskar att tänka på...

onsdag 24 november 2010

Day 10 - What you wore today

Dagens energikvot är förbrukad. Tur det var denna rubriken idag som inte kräver vidare värst mycket tankeverksamhet.

Onsdagens outfit:

Sockar + yllesockar
Svarta leggings + gråa leggings (hade tidigare idag svarta byxor)
Singoallatop med något djungeldjurinspirerat mönster samt en svart kofta
Lite juveler

tisdag 23 november 2010

Day 9 - Your beliefs

Jag är kristen. Tror att Jesus finns fast han inte syns. Tror att Bibeln är Guds ord och inte en sagobok. Tror att det finns en himmel för dom som sagt sitt "ja" till Jesus. Tror att Gud skapade jorden. Min tro är stommen i mitt liv. Jag har massa frågor och varför. Men jag kan aldrig komma ifrån det. Min tro på Gud. Himmelen och jordens skapare. Kärlekens ursprung. Jag önskar att fler människor skulle få erfara detta. Det största och viktigaste.

måndag 22 november 2010

Day 8 - A moment

Det är dramatik och stress när barn kommer till världen. Så är det. Det har jag ju sett på TV. Alltså jag menar innan man åker in till BB. "Panik, vattnet har gått!" eller "Jag känner barnets huvud!" Ni vet. Ni kanske också har sett det på TV? Eller till och med varit med om det in real life. För så är det ju för en del. Så var det inte för oss. Tror vi hann vara inne på BB tre gånger innan det var som dags på riktigt. Jag var inställd på stress och dramatik. Väskan var packad och coca-colan inhandlad.

När vi skulle in på BB för tredje gången förstod jag att det var på riktigt. Men allt var rätt lugnt ändå. Mannen hade jobbat på fredagskvällen, så vi åkte in när hans pass var klart. Gick in via akuten, eftersom det var sent var stora entrén stängd. Därinne satt personal av olika slag och tittade på Dirty Dancing. Väl uppe på BB hördes tonerna av samma musik, "For I have the time of my liiiife...". Vilket soundtrack till en förlossning! Nu fick vi ju åka hem igen eftersom det inte drog igång på riktigt förrän på söndagsmorgonen. Men kanske la detta ribban. För jag minns det, trots alla detaljer som jag utelämnar här, som en grymt positiv upplevelse där jag var inbäddad i trygghet. För personal som unnar sig att se "Dirty dancing" när dom har en lucka i schemat, kan ju inte göra annat än ett bra jobb!

söndag 21 november 2010

Day 7 - Your best friend

Det finns några stycken vänner som har en särskild plats i mitt hjärta. Inför dem vågar jag blotta mig. Helt onödigt att göra mig till, dom känner mig. Goda vänner är en rikedom.

Det här inlägget vill jag rikta strålkastarljuset till en speciell vän. Jennym du har känt mig och min familj i stort sett hela mitt liv. Du känns faktiskt som en del av den. Vi är inte kusiner eller? Faktum är att jag ofta varit på era släktsammankomster utan att känna mig utanför. Att jag var med var inget konstigt för någon. Att umgås med dig, vilket jag gör rätt ofta för tillfället, är så skönt och okonstlat. Vi kan bara vara. Eller fastna i en låda med stuvbitar på en Second hand-butik. Sedan några år tillbaka har vi en tradition att julbaka ihop. Med mer eller mindre goda resultat. Sonen jublar när han träffar dig. Och då jublar jag inombords. Att sätta ord på vad du betyder för mig är omöjligt. Relationen har för mycket innehåll. Men jag vet att dom där långhöstarna som vi brukar prata om, aldrig riktigt blir så där långa. Inte så länge vi håller varandra sällskap! Är så glad att du finns och att jag fått förmånen att ha dig i min närhet i alla dessa år! Hoppas vi kan snacka saffran för alltid! Kram

lördag 20 november 2010

Day 6 - Your day

Lite information för att underlätta för läsaren: Vi är hos mina föräldrar i helgen och tiderna är ungefärliga.

07.50 Vaknade. Tyckte det var mörkt. Trodde det var natt, men kände mig tio-i-åtta-pigg. Kollade klockan. Kollade in dom som låg och sov bredvid mig i bäddsoffan. Sonen och mannen. Dom finaste!
07.52 Hade jag nog rört mig tillräckligt så att övriga i sängen slog upp ögonen en stund. Sen slumrade vi vidare i kanske en halvtimme. Tack Gud för en snooze-son!
09.00 Kaffe, gröt och tidningsläsning i mina föräldrars säng. Alla deltog inte i alla aktiviteter.
10.02 Melodikryss och frukost.
11.10 Gick jag och sonen en trappa upp och hälsade på mina farföräldrar.
11.30 Promenad i det härliga vinterlandskapet.
12.30 Lunch
14.00 Anlände ett par vänner till mina föräldrar som skulle stöpa ljus tillsammans med dom idag. Fika.
14.30 Följde efter sonen i hans äventyr samtidigt som det stöptes ljus.
17.30 Middag med efterföljande kaffe
18.30 Doppade lite blivande ljus, men fick avbryta mitt engagemang eftersom sonen attackerade ljusstöpningsanläggningen.
19.00 Gav sonen gröt och påbörjade nattning.
19.30 Tog med sonen till TV-soffan och såg Postkodmiljonären. Sonen somnade i sin pappas famn. Jag satt kvar i soffan till 21.30. Åt godis och drack glögg. Somnade nästan.
21.40 Duschade. Nu sitter jag och mamma i köket vid varsin datorn. Återstår bara att ta en järntablett och borsta tänderna.

Vilken dag alltså! Slöhetens lampa har lyst! Så härligt!

fredag 19 november 2010

Day 5 - Your definition of love

Jag kan inte formulera mig så jag blir nöjd. Härmar S och citerar något av det vackraste som skrivits.

Om jag talar både människors och änglars språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit. Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner ingen glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. (1 Kor 13:1-7)

torsdag 18 november 2010

Day 4 - What you ate today

Frukost (i ovanligt raskt tempo på grund av för långt "snoozande")
Juice
Macka med skinka, ost och tomat

Förmiddagskaffe (på babysången)
Kaffe
Smörgås
Havrekaka

Lunch (hemma med mannen)
Pasta och köttfärssås
Kaffe med tilltugg

Middag (hemma hos svärmor)
En annan typ av pasta och köttfärsröra
Kaffe med tilltugg

Kvällsmål (intag än så länge)
Vatten
Hårda lakritskarameller som tog slut för fort

Projekt: Hall

Nu ryker hallgolvet! Imorgon, troligtvis, kommer svärfar och påbörjar installation av golvvärme. Sedan blir det nytt golv, nya tapeter och lite till. Lillsötisen tittar på med skräckblandad förtjusning. Uppbrottets ljud är inte det vackraste, tur att Alicia Keys tränger fram genom högtalarna.

onsdag 17 november 2010

Day 3 - Your parents

Mina föräldrar var unga när dom slog sina påsar ihop. För mig är dom exemplet på att det inte är tiden som är det avgörande när man bygger ett förhållande.

Min pappa är händig, klurig, plikttrogen, humoristisk, poetisk och bra på att drömma. Min mamma är kreativ, ansvarsfull, musikalisk, snäll, öppen och bra på att fixa fest alla dagar.

Vare sig jag vill eller inte så har dom varit och är föredömen för mig. Dom är min största hejarklack. Att ge tillbaka allt dom gett till mig är en omöjlighet, men varje dag är ett försök. Kram till er som har stor del i att jag är som jag är!

tisdag 16 november 2010

Day 2 - Your first love

Först ska jag bara skriva att jag verkar visst ha ett blogguttryck i ansiktet. Mannen har kommit på mig. När jag sitter och tittar ut i tomma intet frågar han om jag bloggar. Oftast är det så.

Får jag chans på dig? Kärlek. Kompisar. Killar. Pojkvän eller en vän som är en pojke? För mig som en liten tjej var gränsen hårfin. En stor del av min kompiskrets var just killar. Under låg- och mellanstadiet frågades det chans kors och tvärs. Jag höll mig till två killar som jag turades om att fråga chans på och tacka ja om dom frågade chans på mig. Låg det en lapp i bänken en dag som meddelade att det var slut med den ene, så var det bara att fråga den andre. Praktiskt. Jag umgicks dock med båda mest hela tiden. Nu medan jag skriver kommer jag ihåg att klassens coolaste kille frågade chans på mig en gång. Han var så modig. Vågade cykla hem till mig och fråga chans. Vi övriga skrev lappar eller skickade en kompis. Jag svarade nej. Minns att det var något i hans coola attityd som störde mig. Hade mina glansdagar under lågstadiet. Var rätt poppis, duktig i skolan och vågade säga vad jag tyckte. Även till klassens coolaste kille.

måndag 15 november 2010

Day 1 - Introduce yourself

Jag är 31 år. Känner mig ung, så länge jag inte nämner min ålder. Jag kan vara ganska lat, men ändå få mycket gjort. Jag gillar ordning och reda, men lever inte alltid upp till mina ambitioner. Lådor och burkar med etiketter gör mig glad. Utger mig ibland för att vara en slarver även om det bor ett kontrollfreak inom mig. Jag älskar att fika. För mig innebär att gå på stan främst att besöka ett kafé. Lyckas nästan alltid göra frukoststunden till en evighet. Tycker om att återanvända. Går gärna på Second Hand. Finner belästa, kreativa och målinriktade människor attraktiva. Gillar inredning och skapande, även om jag själv oftast bara kommer till tanken. Jag är kristen. Tror att Jesus lever, men har ändå svårt att få ihop vissa saker. Jag är också fru, mamma, lärare och husägare. Det bloggar jag rätt mycket om. Jag är lycklig. Det är jag.

Förvänta er stora saker!

Hakar på ett förslag som den här bloggaren tipsat mig om. I 30 dagar ska jag skriva minst ett inlägg med en av rubrikerna här nedanför. Välkommen att härmas!

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Ordningen återställd

Nu är vi hemma igen alla tre. Att inte vara på samma ställe som sonen gick bra och det är jag glad för. Återseendet blev dock turbulent. Blev nog lite för mycket att komma hem och möta sina föräldrar igen. Men nu är vi tillbaka på banan. Aron har bakat (?) pepparkakor i helgen med gott resultat. Han hade dock rätt snabbt insett att degen är god att äta...

torsdag 11 november 2010

Kvällens prestation

Så har lilla köket fått sitt kakel också. Perfekt att titta på om man behöver lite morgonpepp!

Barn på vift och barn på väg

Sonen har dragit till mormor och morfar. Åkte buss dit idag och stannar till söndag. Mormor var med på färden. Känns konstigt, tomt och lite skönt. Första gången han inte sover på samma ställe som mig (förutom hans första tre levnadsdygn då vi låg på olika avdelningar). Men helt barnlösa är vi inte. För vet ni vad! I magen gror vår nästa familjemedlem. I slutet av mars tittar nog stjärnskottet fram. Halva tiden har gått. Tacksamhet är ordet!

tisdag 9 november 2010

Ett mjölkfritt inlägg

Röda utslag i ansiktet och flera korta testperioder utan mjölk har nu resulterat i att sonen ska få mjölkfri kost. Var tredje månad ska han provoceras med mjölk för att se om någon förändring skett. Alltså bara att fortsätta lusläsa innehållsförteckningar och hänga vid sojaprodukterna i matbutiken. Men tack o lov att det finns så många alternativa grejer till mjölk. Kaffe till exempel.

måndag 8 november 2010

Happy home

Idag har jag tagit det lugnt och fått mycket gjort. Det är en sån fantastisk logik det där. Frukost med mina föräldrar. Kollat golv i en butik som säljer sådana. Veckohandlat. Tvättat. Ätit och fikat flera gånger. Slängt ut en heltäckningsmatta från ett rum i källaren. Hur kunde vi ens ha tänkt att den skulle vara kvar? Nostalgivärdet har sina gränser. Städat rummet i källaren. Duschat. Lekt med Aron och Nalle Puh. Sjungit i kör. Slappat i soffan. Imorgon händer flera spännande saker. Dags att sova nu. För snart är idag igår.

onsdag 3 november 2010

Fotografiskt minne?

Som vanligt när jag hänger i huvudstaden så har jag ingen kamera i min närhet. Kanske lika bra. Jag är med om så mycket trevligt så jag har svårt att hänga med. Hur skulle jag hinna fotografera också? Jag som annars är en sms-nörd och svarar på en gång, kan nästan missa att läsa och svara på sms jag får. Ytterst ovanligt. Idag har varit en späckad dag. Utnyttjad till max. Frukost vid Globens fot med en av Stockholms finaste. Eller kanske världens. Vet ni att man åker gratis buss i Stockholm om man har barnvagn? Det hade jag glömt bort, men blev glatt påmind idag. Så vi har åkt buss. När nöden krävde även tunnelbana. Stockholm har många fina människor och idag har jag haft förmånen att umgås med en handfull av dom. Plus en liten bebis. Efter frukosten blev det Söderhäng, med ett uppskattat besök på Johan och Nyström. Sedan middag på Grand Hotell. Frågade om dom kunde värma barnmaten jag hade med. Gick bra. Servitören kom tillbaka med maten och finservisen till sonen. Äntligen don efter person! Tillbaka i veckans hem. Har fått dricka gott kaffe och god glögg. Ska snart tacka för mig. Imorgon väntar frukost hos en annan favorit i mitt liv. Jag längtar. Efter det lunch hos svägerskans syster som toppas med shopping. Låt kreditkorten nötas!
Related Posts with Thumbnails