Den här maträtten har blivit något av en standard i vårt vardagskök. Hittade ursprungsreceptet i tidningen Buffé.
Fisk med kokos och lime
4 portioner
Ett paket Hokifilé (eller någon annat torskliknande. I originalreceptet används lax)
1 burk kokosmjölk
1 msk färskpressad limejuice (idag gick det åt 2 lime)
1 tsk finrivet limeskal (idag gick det åt 1 lime)
Gräslök (eller typ persilja)
olja
salt, pepparmix
Skär fisken i bitar. Salta och peppra. Stek fiskbitarna i olja tills de fått fin färg och är knappt genomstekta. Ta upp och håll dem varma.
Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med limejuice, limeskal, 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Hetta upp skyn, men låt den inte koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över fisken.
Servera med ris(Vi brukar lägga allt i en form. Riset blir saftigt och gott av kokosskyn!).
Japp, det var dagens middagstips från oss.
torsdag 11 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Men oj. Blanda kokos i maten låter så där...
Skicka en kommentar