söndag 31 januari 2010

Molntäcke

Skrev för ganska länge om vinter och kyla. Att vi bytte till duntäcken och att jag skulle fixa något varmt till sonen också. Nu har det hänt! Är lite svag för moln. Hittade det här tyget på Second Hand. Har nu sytt om det till ett påslakan till Aron. Köpte ett vanligt täcke på Jysk för ynka 39 kr som jag klippt och sytt till så det passar till spjälsängen. Sonen verkar sova gott även om han ser lätt skräckslagen ut på bilden. Han förstod inte riktigt varför han behövde lägga sig i sängen igen när han just fått stiga upp. Är man fotomodell så är man...

lördag 30 januari 2010

För 7 år sedan

I torsdags blev jag påmind. December 2002 var det examensfirande i Jönköping. Jag var färdig med min utbildning till grundskollärare. I januari 2003 flyttade jag till Lycksele och in i min lillebrors etta och började arbeta på skolan jag själv gått mina första skolår. Flyttade ganska snart till en tvåa snett över vägen. Det var så nära så jag hämtade Rolfy (lillebrors dammsugare) när det var dags för städning. Så många roliga stunder kommer fram i minnet när jag tänker på den här tiden. Ett halvår senare var det flytt igen. Jag och lillebror flyttade in i trea. Fortfarande samma väg. Vi hade kommit fram till att vi skulle få fler cd-skivor om vi bodde ihop. CD-skivor? Undra om Aron kommer att veta vad det är? Dom kanske har fått LP-status när han har mognat. Hur som helst. I torsdags blev jag ju påmind. Det skedde en olycka för sju år sedan. En god vän till lillebror omkom. Tror aldrig jag växlat så drastiskt i känsloläge någon gång. Satt i personalrummet på jobbet med eftermiddagströtta kollegor. Telefonen ringde. Ingen orkade svara. Några satt och fipplade med sina mobiler. En manlig kollega gick till slut till telefonen. Sa att det var till mig. Jag trodde dom skämtade. Att det var någon av dom i rummet som ringt till arbetstelefonen bara för att driva med mig. Gapskrattade högt på väg till telefonen. Det hörde min bror. Han var i andra änden av luren. Han ringde för att berätta den tråkiga nyheten om hans vän. Jag har skrivit det förut. Livet är brutalt.

fredag 29 januari 2010

Tillägg till föregående inlägg





(http://s1.b3ta.com/host/creative/1279/1264637379/blutack.jpg)

Vi har snackat lite här hemma om den där nya prylen för Apple och har kommit fram till följande:

Den är cool, men inte tillräckligt cool för pengarna.



PS. Multitask, att kunna göra flera saker samtidigt, kan vara en god egenskap. Men, det är bra att kunna fokusera på en sak åt gången också. Ibland kan vissa saker få vara.

torsdag 28 januari 2010

onsdag 27 januari 2010

En avslagen-cola-dag

Idag blev det annorlunda. Idag blev jag sjuk. Tyckte magen var knepig igår. Imorse fick jag svaret. Blev en dag i sängen. Mycket sömn. Min söte son softade på rätt bra han med. Krävde inte mycket uppmärksamhet, och det var passande idag när hans mor inte hade mycket krafter över. Mannen kom hem tidigare och det uppskattades.

I helgen är det Duvan Cup. Mycket nostalgi. Förväntningarna jag hade på den där helgen i min ungdom var stora. Kläder, span och skratt. Vaken nästan dygnet runt. Nu när jag är medelålders kommer jag nog att sitta i barnrummet och snacka sömn och blöjmodeller. Och när det blir kväll åker jag hem. Ser reprisen av På spåret.

tisdag 26 januari 2010

Lockad av jobbet

Som jag tjatat om tidigare så läser jag en kurs i specialpedagogik i en lagom takt. Har idag besökt min arbetsplats för att göra observationer och intervjuer som hör till kursen. Då kände jag: "Det är roligt att vara på jobbet!" Oops! Jag som älskar att vara hemma. Kanske skulle börja jobba lite tidigare än tänkt? Får se. Ska tänka på saken. Vill dock inte att Aron ska vara allt för pluttig när han börjar förskolan. Men med villiga nära kära går nog det att lösa! Ska inte fördjupa mig i detta nu. Ska njuuuuuta av att vara ledig och hemma med min son. Det är en lyx! Han ligger just nu på sitt fina lapptäcke på golvet och skriker av glädje. Alltså det går ju inte att säga att han ska vara tyst, men det är en ganska gäll ton... Spelar lite Whitney. Eventuellt kan dom sjunga ihop.

måndag 25 januari 2010

Helgen som var

Vardag igen. Har varit en sån bra helg. Besökt syster yster. Skrattat massor. Flängt fram och tillbaka i affärer. Haft mysigt. Ätit gott. Samtalat om kaféförändringar. Sett film. Ätit lakrits. Besökt Hallmans. Avnjutit härliga frukostar. Åkt buss. Så många bra saker på en och samma helg. Min son har genetiska anlag för nyfikenhet och spärrögon. Han har inte sovit mycket på dagarna under den här helgen. Han kan ju missa något... Vi tar igen det idag med en softardag. Hemma är bäst.

Baktankar



Förra veckan bakade vi. Ni ser två bildbevis här. Förutom det blev det även mjölkfria halloncupcakes och någon slags chokladkaka som snabbt tog slut. Roligt med kalas!

fredag 22 januari 2010

Jag i repris

Kan bli lite less på att svara på samma frågor om och om igen. Berätta samma story. När mina föräldrar flyttade från staden fick jag och min bror svara tusentals gånger på frågan "Hur trivs dom?". Till slut gjorde jag en tröja till min bror där det stod "Dom trivs". Nu är det också ett sådant läge i livet när jag får svara på liknande frågor hela tiden. Alltså jag vet att det är av artighet och/eller intresse som folk frågar. Just den personen vet kanske inte att det är den sjuttioelfte gången samma dag som jag svarar på samma frågor. Alla frågor går dessutom inte att svara på. Jag vet helt enkelt inte svaret. Om det nu finns ett svar. I en av morgonsofforna i TV i veckan intervjuades en kvinna som är i ropet just nu på grund av en föreställning hon medverkar i. Hon berättade att hon kunde bli så trött på sig själv. Hon får svara på samma frågor om och om igen. Att höra sin röst upprepa samma sak kan göra en, just det, trött.

Tänk om det gick att se mig i repris, typ SVT play. Att svara på frågor en gång för alla. Om någon missat sändningen kan dom bara se reprisen. Det vore väl praktiskt?

tisdag 19 januari 2010

Sett på TV


Har sett programmet Mästarnas mästare. En del i programmet är att man får se en film om någon av deltagarna, vad de gjort i sin idrottskarriär. Minnen. Avtryck. Jag kan tycka att det är lite rörande faktiskt. Ett livsverk. Många stora segrar och häftiga ögonblick, men även dom där sakerna man önskar inte skulle ha skett. Även det en del av livet. Nu är det ju inte alla människor som får sitta i en soffa i en TV-sändning och se en film om sitt liv. Men man (läs: du eller jag) kan blunda en stund och se vår film bakom ögonlocken. Öppna sen ögonen. Oavsett vad filmen visade så är idag början på resten av ditt liv! Det är en utmaning!

måndag 18 januari 2010

Tidningskändisar

Vad har jag och min svägerska gemensamt? Bland annat har vi båda två varit med i tidningen VF de senaste dagarna. Man kan ju dra slutsatsen att en innebandyspelare på elitnivå som dessutom är nybliven polis drar större tidningsrubriker än en kvinna i sina bästa år på jakt efter fynd på Puls i Lycksele. Kanske inte mer än rätt? Läs om min svägerska här:

http://www.folkbladet.nu/?p=165566

Frukosten och jag


Jag älskar frukost. Särskilt utdragen helgfrukost. Nu har jag ju den lyxen att softa väldigt många av veckans förmiddagar. Ändå är det något speciellt med just lördag och söndag. Då sitter jag och mannen och snackar och äter oftast något annorlunda till frukost än veckans övriga dagar. Behöver inte vara något märkvärdigt, ett juicepaket och det känns lyxigt i jämförelse med måndagsgröten. För det mesta går mannen iväg till exempelvis toaletten eller datorn och jag sitter kvar. Med kaffekoppen och en tidning(tack sis för att du förser mig med tidningar nu och då). Jag tycker så mycket om det. Blev lite av en sådan morgon idag också. Steg upp när mannen drog iväg till bussen vid 7. Åt gröt och gick och la mig igen. Läste lite och somnade. Sonen och jag vaknade efter en stund. Tog med mig honom till köket. Gjorde kaffe. Satte mig på kökssoffan med sonen bredvid. Läste, drack kaffe och ammade.

Laddar för en störtskön vecka som bland annat innehåller frisörbesök, kalas och hälsa på syster yster. Förhoppningsvis blir några måstesaker fixade. Vi hörs!

söndag 17 januari 2010

Hjältar

Här var förut en rolig liten film. För några störde den varje gång de skulle läsa inläggen på bloggen, så nu är den borttagen. Men vi kan ju skratta lite ändå!

Egentid



Igår hade vi inget planerat. Ändå hann jag inte blogga. Eller jag tog mig inte tid att blogga. Oftast handlar det ju om prioriteringar. Tid. Mycket prat om tid. Ett populärt ord i föräldrakretsar (kanske främst hos nyblivna) är "egentid". Vi brukar skämta en del om det ordet. Tycker det känns lite knepigt. När har man egentid? Behöver man det? Ja, jag tror man behöver det. Fast alla behöver det. Oavsett om man är stressad småbarnsförälder eller inte. Tid att stanna upp och känna att "här är jag". All annan egentid får vara. Snacka hellre mer tillsammanstid med kvalité!

fredag 15 januari 2010

Grattis Stockholm!


Idag åkte vi alltså till Umeå för att vara med och fira att svägerskan blivit polis. Jag tyckte det var som gripande(lite roligt ordval i sammanhanget, jag vet) när alla polisstudenterna skred in likt ett luciatåg. Efter ceremonin där studenterna fick sina examensbevis, blev det fotografering, paus hos systern och lunch på Costas. En mycket trevlig dag! Höll tal på lunchen och rösten var så darrig, men jag tror jag fick sagt vad jag ville.

Åsså det där med min polisskräck... Studenterna visade ett bildspel från sin studietid. Lite läskigt tyckte jag eftersom det var rätt många bilder med dom där förfärliga reflexvästarna. Tur jag hade sonen i knäet och kunde fokusera på honom. Men eftersom min svägerska inte är det minsta läskig kanske jag kan få en ny syn på den där yrkeskåren? Dom har ju faktiskt aldrig gjort något dumt mot mig. Dom sköter ju bara sitt jobb. Om jag bara sköter mig längs vägen borde det ju inte vara några problem?

torsdag 14 januari 2010

Älgkalv, tenta och raspeballer

Uppladdning! Imorgon ska vi fira att bästa svägerskan blir polis. Inväntade mina föräldrar som skulle komma hit och sova över. Vi ska samåka till Umeå imorgon. Hade förberett middagen, raspeballer (en paltmix för er som undgått denna maträtt). Mannen var borta och skrev tenta. Då ringer mamma och meddelar att hon kört på en älgkalv. Hur gör vi nu? Bilen var ändå körduglig, så dom tog sig hit till staden. Mamma kom hem till oss för att vara med Aron medan jag skulle köra till bilverkstan och hämta pappa som lämnade den älgskadade bilen där. På väg till bilverkstan tyckte jag att vår bil verkade lite konstig. Trodde jag fått punktering. När mannen kom tillbaks från sin tenta drog han vidare till shell och åtgärdade däcktrubblet. Visade sig vara vintervädret som hade sugit ur luften ur ett däck. Kvällen fick, som ni förstår, lite fler aktiviteter än vad vi räknat med. Fast jag, mamma och Aron hann till dollar ändå.

Imorgon ska jag alltså vara bland massa poliser. Jag har som har viss polisrädsla. Får lätt andnöd bara jag ser en reflexväst. Kanske kan se morgondagen som terapi? Får utvärdera detta senare. Fortsättning följer...

onsdag 13 januari 2010

Första semlan i magen


Idag har jag och sonen varit på babysång. En trevlig upplevelse! Han sjöng på sitt lilla vis hela tiden. Rart! Efter sången gick jag hem och inväntade att butikernas lunchstängt skulle upphöra för dagen så att jag kunde göra vissa inköp. När det var avklarat kom svärföräldrarna på besök och vi fikade. Årets första semlan landade mjukt och smärtfritt i min mage!

tisdag 12 januari 2010

Viktigt meddelande till våra besökare


Från och med idag är det parkeringsförbud utanför vårt hus. Tyvärr.

Jag må vara inlandsbo, men jag har lite svårt för shoppingen här. Okej att utbudet inte är det största. Det svåra är det här med öppettider. Igår gick jag för att fixa en present. Då har butiken måndagsstängt. Idag skulle jag till en annan butik och fixa en annan present. Då har den butiken lunchstängt. Alltså vad. Butiken som hade måndagsstängt hann jag till precis innan dom stängde idag för lunch. Jag tycker det ska vara öppet för kunden istället. Punkt.

måndag 11 januari 2010

Pollymuffins


Dom blev så goda! Leila tipsar i sin bok att när man blandar degvätskan med de torra ingredienserna ska man bara röra om lite lätt. Gör inget om det är små mjölklumpar kvar, det blir bara luftigt då!

http://www.recept.nu/1.122089/leila_lindholm/kakor_tartor/pollymuffins

Några godisar blev över. Fast dom är slut nu...

Smakportioner




Aron närmar sig 4 månader. Typ när pappan fyller år. Då kanske han kan testa något annat än bröstmjölk...

Jag har just använt tre av mina julklappar: Leilas bakbok, muffinsformar och grytvante. Nu står det 12 pollymuffins på spisen!

söndag 10 januari 2010

Alla borde känna till


Har varit i kyrkan idag. När jag kom in där och satte mig var det precis som att jag fick världens omfamning. Värme. Frid. Det var så skönt. Svårt att förklara utan att det låter flummigt. Det stora kom nära.

lördag 9 januari 2010

Kalaslördag


En av Arons födelsedagspresenter

Idag fyller en mycket fin väninna år. Hon är född ett mycket fint år. Grattis till dig! Aron och jag har varit på födelsedagsfika hos en kollega till mig. Hon sa att tyvärr var tårtan redan slut. Jag sa att det var bra när jag såg kakfatet. Det svämmade över av olika kaksorter! Smarrigt! Hur skulle jag ha orkat tårta också? Hennes dotter kom förbi med sin dotter som också föddes ifjol. Aron blev fascinerad! Intressant ändå vilken skillnad några månader gör på bebisar. Hon kändes så mycket äldre fastän det "bara" skiljer cirkus 4 månader. Om en stund ska vi till mannens morbror som också fyller år idag. Lite osäker på vad som bjuds. Om det är mat eller inte. Och jag vet, jag kunde ha frågat när jag fick inbjudan, men jag är lite av en mespropp. Har iallafall stödätit nu. För säkerhets skull. På tal om mat. Min syster fick sig en chock idag när jag berättade att jag aldrig ätit sushi. Oops. Är jag en lantis kanske?

fredag 8 januari 2010

Lite kaffe kanske?



Hade gått några timmar på förmiddagen och jag började känna starkt kaffesug. Sonen hade ätit. Jag bytte på honom, satte på honom kläder och la honom i sin säng. Tänkte att han kanske skulle sova en stund. Bäddade vår säng och kände att gränsen nästan var nådd. Jag behövde en kopp nu! Startade vattenkokaren(Dricker presskaffe när jag dricker ensam, brygger om det är fler). Snart, snart kaffe. Härliga känsla! Plötsligt är det något som bubblar ikapp med vattenkokaren. Kaffet får dröja ett tag till. Blöjbyte...

torsdag 7 januari 2010

Äventyrligt


Vi har alla våra berg att bestiga...


För några år sedan, när några goda vänner gifte sig, var jag och min bror värdpar. Vi gjorde bland annat vår variant av Hipp hipp:s "Äventyrarna". Det var tider det. Frasen "jag är litt mer unik än du" användes frekvent. Idag liknande jag nog en äventyrare lite. Hade ju tänkt vara inomhus hela dagen, men både jag och mannen kände att vi behövde få komma ut och andas frisk (väldans frisk) luft. Sagt och gjort. Påbylsade trotsade vi kylan och gjorde en citysväng. Nog piggnade vi till allt. Ögonfransarna frös i stort sett ihop. Behöver jag säga att det var skönt att komma in i värmen igen? Ikväll har vi sett film. Igen. Handlade om några som var mer äventyrliga än vi. "North Face". Grymt spännande. För er som gillar äventyrsfilm är det ett tips! Vackra och hissnande miljöer dessutom.

Beach 2010?


Hade tänkt mig på stan idag, men jag tror det får vara. Blir nog en dag i soffan. Datorn, tidningar, slö-tv. Och kurslitteratur. Borde börja nu så det inte blir panik i sista stund. Skulle nästan vilja sy också, men någonting med symaskinen är knas(eller troligtvis är det användaren). Behöver samla tålamod först. Samt helst välja en dag när jag är ensam hemma så ingen oskyldig drabbas av mitt otålamod. Kylan tränger sig in. Sitter i tjocksockor. Kölden gör det vackert ute. Sonen ligger på en kudde i soffan och hickar. Han funderar också på en soffdag. Mer än trettio minusgrader är nästan oförskämt. Ge mig sommar!

onsdag 6 januari 2010

Hurra!



Ikväll har vi varit på födelsedagsparty med singstar. Roligt! Inte det mest bebisvänliga kanske. Men lille sötisen lyckades ändå somna till slut. Känner mig svettig efter allt sjungande. Strax dags att sova. Imorgon blir det Götasfrukost. En av stammisarna i frukostgänget har just återvänt från Bolivia, så det blir kärt återseende och trevlig uppdatering.

tisdag 5 januari 2010

Hejdå julen!



Nu har julen flyttat tillbaks till kartongerna och ner i förrådet. Blev helt slut efter plundringen. Firade med glögg och film. Får nog hålla med big sis. Vanlig hederlig glögg är som godast. Man behöver inte krångla till det.

Arons favoriter


Från att ha varit en skräckinjagande plats till att bli ett favoritställe. Skötbordet. Det gula flygplanet lockar till många skratt och går att titta på timma ut och timma in. Försöker vi påverka på något vis?

måndag 4 januari 2010

Det bästa med mina syskon är...

...att dom alltid finns där.

Ifall jag inte var tydlig sist jag hade chansen att säga det.

Nytt år, nya tag


Hemma igen efter nyårsfirande hemma hos mina föräldrar. Så roligt att åka bort, så fantastiskt att komma hem! En ganska oplanerad vecka ligger framför. Skönt. Jul och nyår i all ära, men det blir så lätt intensivt med alla besök och roligheter. Att få vara hemma och bara vara känns välbehövligt också.

Aron har uppskattat att vara hos mormor och morfar. Hela tiden finns det någon som pratar, leker och håller honom. Nu är vi som sagt hemma igen. Denna måndag är ganska vanlig. Mannen pluggar, vi tvättar, svärföräldrarna har varit förbi och druckit kaffe, jag sitter vid datorn och surfar bort en timme eller tre. Vardagen är inte så tokig ändå.
Related Posts with Thumbnails